تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

خوب یا بد آب معدنی

مقالات (عمومی)
خوب یا بد آب معدنی
جدول محتوای این صفحه پنهان

خوب یا بد آب معدنی :

خوب یا بد آب معدنی :امروزه با افزایش جمعیت و کاهش سرانه ی ذخیره ی منابع آبی، همچنین افزایش آلودگی های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب، بحران آب به عنوان یکی از معضلات بزرگ جهانی مطرح شده است.

در کشورهای صنعتی، مهم ترین علت گرایش به مصرف آب بسته بندی شده این است که مردم به دلیل احتمال وجود ترکیبات مضر در آب های کلرزنی یا گند زدایی شده، تمایل به مصرف آن ندارند.

این مسأله حتی در کشورهایی که شبکه آب ایمن و مناسب دارند نیز دیده می شود. در کشورهای در حال توسعه نیز مهم ترین علت مصرف آب های بسته بندی شده پیشگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف آب آلوده است.

مخاطرات آب معدنی آلوده

مخاطرات آب معدنی آلوده آلودگی شیمیایی و میکروبی آب های معدنی می تواند موجب بیماری های متعدد، به ویژه در میان کودکان، سالخوردگان و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، شود و از این نظر هزینه های اقتصادی سنگینی را به جامعه تحمیل کند. به همین دلیل، اطمینان از سلامت آب های معدنی مصرفی در جامعه اهمیت ویژه ای دارد.

مخاطرات ناشی از آلودگی میکروبی در صورت عدم رعایت شرایط بهداشتی در حین استخراج، جمع آوری، فرایند بسته بندی و حمل و نقل آب معدنی، میکروارگانیسم های متعددی می توانند از طریق آب به انسان منتقل شوند و ایجاد بیماری هایی مثل: وبا، حصبه، سندرم خستگی مزمن، گاستروآنتریت(بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای)، اسهال باسیلی، زخم های معده و روده، عفونت ریه، عفونت پوستی، اسهال، بیماری های انگلی و هپاتیت a کنند.

خطرات ناشی از آلودگی های فیزیکی و شیمیایی با توجه به خواص منحصر به آب که می تواند به عنوان یک حلال، بسیاری از مواد را در خود حل نموده و به صورت محلول حمل کند، آلاینده های متعددی می تواند در آب وجود داشته باشد؛ به ویژه در مواردی که منابع آب و حریم آن حفاظت شده نیست.

بطری های پلاستیکی آب معدنی و دوغ که در فروشگاه های عرضه مواد غذایی و آشامیدنی در معرض حرارت و در زیر آفتاب داغ نگهداری می شوند، غیر قابل استفاده و سرطان زاست

توجه:

آلاینده های محلول، مانند نیترات ها به صورت محلول در آب های زیرزمینی می توانند فواصل طولانی را طی کنند. وجود آلاینده های شیمیایی در آب معدنی بیشتر از مقادیر استاندارد ممکن است در صورت مصرف مستمر آب، باعث بیماری های متعددی شود.

در ادامه، فهرست برخی از مهم ترین آلاینده های شیمیایی آلی و غیر آلی آب و عوارض ناشی از مصرف مستمر آب آلوده به مواد شیمیایی آمده است.

آب بسته بندی شده

آب بسته بندی شده به دو صورت وجود دارد:

۱- آب آشامیدنی

۲- آب معدنی

بازار مصرف آب بسته بندی شده در دنیا حدود ۸۹ لیتر در سال است که از این مقدار، ۵۹ درصد مربوط به آب آشامیدنی و ۴۱ درصد مربوط به آب معدنی طبیعی است.

آب معدنی طبیعی آب معدنی طبیعی، آبی است که بدون انجام فرایند، از نظر میکروبیولوژی ایمن است و از منابع زیرزمینی حفاظت شده به دست می آید و به دلایل زیر با آب آشامیدنی فرق دارد:

تفاوت ها :

حاوی املاح معدنی خاص و عناصر جزئی و دیگر ترکیبات است.

مستقیما از چشمه یا قنات های حفرشده در طبقات زیر زمین، به دست آمده و حاوی نسبت های متناسبی از املاح معدنی و عناصر جزئی معین می باشد.

با وجود تأثیر متناوب عوامل مختلف طبیعی از نظر دما، میزان آبدهی و ترکیبات نسبتا ثابتی دارد.

در نزدیک ترین محل ممکن به سرچشمه آب تحت شرایط بهداشتی خاص بسته بندی می شود.

تحت شرایطی جمع آوری می شود که کیفیت شیمیایی و میکروبی آن حفظ شود. نکات قابل توجه هنگام خرید

ظروف محتوی آب معدنی بسته بندی شده باید تمیز و غیر قابل نفوذ باشد.

آب معدنی باید زلال و بدون ذرات معلق و رسوب و عاری از بو و مزه نامطلوب باشد. در برچسب نشانه گذاری موارد ذیل باید درج شود

نام شرکت تولیدی و نام تجاری آن * نشانی کامل تولیدکننده

اسم و محل جغرافیایی سرچشمه آب معدنی * تاریخ تولید و انقضای مصرف * شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت * علامت استاندارد ملی ایران

شرایط نگهداری (نور و دما)

درج حدود ترکیبات شیمیایی آب معدنی طبیعی چنانچه آب معدنی حاوی فلوئورید بیش از یک میلی گرم در لیتر باشد، باید عبارت «حاوی فلوئورید» و اگر حاوی بیش از دو میلی گرم در لیتر باشد، باید عبارت «برای نوزادان و کودکان کمتر از هفت سال استفاده نشود» به طور آشکار روی برچسب آن درج شده باشد.

همچنین در صورتی که میزان نیترات آب بیش از ۱۰ میلی گرم در لیتر باشد، باید عبارت «برای نوزادان مناسب نیست» روی برچسب درج شود.ضمنا درج خواص درمانی تحت هر عنوان ممنوع است.

نکته :

بطری های آب معدنی در معرض طولانی مدت آفتاب، سرطان زا است بطری های پلاستیکی آب معدنی و دوغ که در فروشگاه های عرضه مواد غذایی و آشامیدنی در معرض حرارت و در زیر آفتاب داغ نگهداری می شوند، غیر قابل استفاده و سرطان زاست.

بطری های پلاستیکی که حاوی دوغ و نوشابه است، وقتی به مدت زیادی در معرض نور خورشید می ماند، مشتقات نفتی بطری ها از آن جدا شده و در نهایت وارد آب یا دوغ می شود.مردم باید توجه داشته باشند از این آب معدنی ها استفاده نکنند، چرا که مواد نفتی پس از جدا شدن در آب و مصرف محتویات آن، افراد را دچار بیماری های خطرناکی همچون سرطان می کند.

ترکیبات شیمیایی موجود در بطری های پلاستیکی از نوع a بوده و این ترکیبات بیشترین تأثیر خود را بر غدد چربی و لنفاوی می گذارد و در برخی بافت های بدن، باعث بروز تومور می شود.

اگر این آب معدنی ها در معرض حرارت نباشد، مصرف آن ها تا یک سال مشکلی ندارد ولی اگر در شرایطی نگهداری و عرضه شوند که تحت تأثیر مستقیم حرارت باشند، حتی قبل از ۶ ماه هم غیر قابل استفاده می شوند. برخی فروشندگان برای بازار گرمی، آب معدنی ها را در معرض دید مشتری و زیر نور آفتاب می چینند و این کار به شدت بر کیفیت آب معدنی تأثیر منفی می گذارد.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

آیا مقاله برای شما مفید بود؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بزارید