تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

تحلیل قیمت فلز روی

مقالات (عمومی)
تحلیل قیمت فلز روی

تحلیل قیمت فلز روی :

قیمت ها روی در ماه های آینده چه میزان رشد خواهد کرد؟

چند نکته مهم درباره افق بازار جهانی روی

قیمت فلز روی در سال جاری میلادی در مسیر رشد حرکت کرده و در دو هفته اخیر قیمت این فلز حول رقم ۲۹۰۰ دلار در هر تن نوسان داشته است. ابتدای سال جاری میلادی قیمت هر تن روی در محدوده ۳۵۰۰ دلار قرار داشت و برخی تحلیلگران معتقدند دلایلی وجود دارد که ثابت می کند روند تغییرات قیمت ها در ماه های آینده ..

همچنان صعودی خواهد بود. از نظر فعالان بازار روی و تحلیلگران این بازار، قیمت ها در سه ماهه اول سال آینده میلادی در بورس فلزات شانگهای به ۵۵۰۰ دلار افزایش خواهد یافت. هفته پیش در پایان معاملات هفته، قیمت روی در این بورس۵۲۰۰ دلار بود. اگر این پیش بینی تحقق یابد طی چهار ماه آینده شاهد رشد ۱۰ درصدی قیمت ها خواهیم بود.

در ادامه به بررسی شرایط بازار و عواملی که سبب رشد قیمت ها شده و در آینده نیز از قیمت ها حمایت خواهد کرد می پردازیم.

تحلیلگران معتقدند افزایش تقاضا در صنایع پایین دستی بویژه صنعت گالوانیزه و کاهش عرضه دو عامل مهم در رشد قیمت ها خواهد بود. البته برخی عوامل نیز وجود دارد که بر قیمت ها فشار وارد می کند.

یکی از علل رشد قیمت ها، افزایش مصرف در صنعت گالوانیزه است. ۶۰ درصد روی جهان در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. رونق بخش مسکن و ساخت و ساز چین و افزایش مصرف در صنعت خودروسازی این کشور یک عامل مهم در افزایش مصرف روی است.

نکته :

از سوی دیگر، کاهش عرضه روی تصفیه شده به رشد قیمت ها کمک کرده و خواهد کرد. در پایان سال گذشته میلادی فعالیت ها در برخی معادن بزرگ روی متوقف شد. پیش بینی شده میزان عرضه روی تصفیه شده در چین در کل سال آینده میلادی ۲۰۰ هزار تن تا ۳۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت اما این میزان به اندازه ای نیست که بتواند کسری عرضه جهانی را جبران کند.

اگر فعالیت ها در برخی معادن تعطیل شده روی از سر گرفته شود می توان به برقراری تعادل در بازار امیدوار بود اما هیچکس نمی داند فعالیت در این معادن چه وقت از سر گرفته خواهد شد.

البته همه عوامل موثر بر قیمت روی مثبت نیستند. برای مثال افزایش ارزش دلار یک عامل برای فشار بر قیمت هاست و نیز دولت چین برای جلوگیری از تشکیل حباب در بخش مسکن، محدودیت هایی در این بازار اعمال کرده است.

نکته مهم دیگر این است که برنامه انبساطی مالی ترامپ، رییس جمهوری آینده آمریکا، از اواخر سال آینده میلادی آغاز می شود و به همین دلیل نباید انتظار داشت رشد قیمت روی به سرعت ادامه پیدا کند. بخشی بزرگ از رشد قیمت روی در دو هفته اخیر حاصل امیدواری به رشد مصرف در آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ است.

و موضوع مهمی که سرمایه گذاران در بازار روی باید به آن توجه کنند این است که ممکن است قیمت ها در کوتاه مدت به سمت پایین اصلاح شود اما روند کلی قیمت ها صعودی خواهد بود. عامل اصلی رشد قیمت روی در سال جاری میلادی وجود کسری عرضه بوده است. اگر رشد قیمت ها به افزایش تولید منجر شود قیمت ها در محدوده های کنونی باقی خواهند ماند.

صنعت روی از افزایش نرخ دلار بهره می‌برد :

با وجود تحلیل‌های مختلفی که در خصوص تاثیرات افزایش نرخ دلار بر معادن و صنایع معدنی وجود دارد و برخی از آن‌ها حکایت از بی‌تاثیری بالا رفتن قیمت دلار در بلند مدت بر این بخش دارد، افزایش نرخ دلار برای این صنعت کاملا سودآور خواهد بود.

متاسفانه رشد قیمت ها برای محصولات معدنی متناسب با تورم داخلی و شرایط جهانی نبوده و بسیاری از معادن و فعالان آن به دلیل نبود این تعادل در بازار فعالیت خود را تعطیل کردند.

در پنج سال گذشته تا به حال قیمت دلار حدود ۳۸۰۰ تومان بوده در حالی که شاید بتوان گفت در همین زمان تورم متوسط اقتصاد ایران نیز ۱۰۰ درصد بوده است، یعنی پنج سال پیش محصولی را با هزینه ۱۰۰ تومان تولید می‌کردیم و امروز هزینه تولید برای همان محصول به ۲۰۰ تومان رسیده است. در حالی که قیمت فروش در هر دو زمان بر اساس قیمت های جهانی ۱۲۰ تومان بوده، این یعنی با این قیمت پنج سال قبل تولید کننده ۲۰ تومان سود می‌کرد اما حالا ۸۰ تومان ضرر می‌کند.

معدن چندان نیاز دلاری در هزینه های جاری خود ندارد، صنایعی هستند که برای تولید نیاز به واردات مواد اولیه دارند که این قبیل واحد ها عمدتا از افزایش نرخ دلار چندان سودی نخواهند برد، چرا که سود و هزینه آنها ممکن است سر به سر ‌شود اما ماجرای معادن به ویژه سرب و روی متفاوت است، چرا که به سرزمین اصلی وصل هستند و نیاز تامین دلاری و خارجی بسیار کم است برای همین تاثیری که افزایش قیمت دلار بر این صنعت خواهد داشت، کاملا مثبت است.

صنعت سرب و روی فقط با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند :

با توجه به مشکلاتی که فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی به ویژه سرب و روی دارند، در سال‌های قبل همه هزینه های داخلی رو به افزایش و قیمت های جهانی نیز به دلیل بحران جهانی معدن تا همین دو ماه پیش در حال افت بود که در ماه های گذشته کمی رشد داشته است و به خاطر شرایط بازار و گره هایی که وجود دارد کل صنعت سرب و روی با بیش از ۳۰ درصد ظرفیت خود کار نمی‌کنند.

ظرفیت نصب شده در صنایع سرب و روی ۴۵۰ هزار تن است که الآن بیش از ۱۵۰ هزار تن تولید نمی‌شود که عمده دلیل آن نبود مواد اولیه با قیمت مناسب و مسائلی است که پیش از این ذکر شد.

از جمله مشکلاتی که برای معادن ایجاد می‌شود ایرادهای بی‌جای محیط زیست و منابع طبیعی است. به عنوان مثال ۹۳ درصد از آب کشور در کشاورزی مصرف می‌شود اما اگر معادن که برای تولید نیاز به اب داشته باشند باید با عنواع مشکلات دست و پنجه نرم کنند یا جالب است بدانید که از کل وسعت کشور حدود هفت درصد مورد اکتشاف معدنی قرار گرفته که از این مقدار نیز فقط برای سه درصد پروانه بهره برداری صادر شده و از مجموع پروانه های صادر شده هم فقط یک درصد استخراج می‌شوند. حالا باید دید این مقدار فعالیت واقعا چقدر توان تخریب طبیعت را دارد.

در خیلی از اوقات معادن برای کشیدن یک جاده یا یک معبر برای اینکه بتوانند از آن برای حمل و نقل و اکتشاف استفاده کنند با محیط زیست یا سازمان جنگل ها درگیر می‌شوند و عملا از تولید جا می‌مانند اما نکته تعجب آور این است در همین حال وقتی بهای آن جاده را پرداخت می‌شود، مشکل منابع طبیعی هم حل می‌شود.

۹۶/۰۸/۱۸

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

آیا مقاله برای شما مفید بود؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بزارید