
آسه سولفام پتاسیم یک شیرین کننده مصنوعی است که ۲۰۰ برابر شیرین تر از شکر است. آسه سولفام پتاسیم از ترکیب استواستیک اسید و پتاسیم تولید می شود. به طور خلاصه آسه سولفام کا ترکیبی اصلاح شده از موادی است که منجر به تولید یک شیرین کننده مصنوعی می شود. آسه سولفام کا اگرچه به عنوان یک شیرین کننده بدون کالری عالی به نظر می رسد اما فواید و عوارضی دارد که بهتر است بدانید.
درست مانند بسیاری از ترکیبات مصنوعی دیگر ، بحث های زیادی در مورد عوارض جانبی آسه سولفام کا وجود دارد. با این حال FDA تائید کرده است که این قند مصنوعی هیچ ضرری برای سلامتی ندارد و می توانید در حد متعادل از آن استفاده کنید.
از نظر شیمیایی ، پتاسیم آسه سولفام نمکی با فرمول مولکولی C4H4KNO4S است. این شیرین کننده پودری سفید رنگ و کریستالی شبیه شکر است. نقطه ذوب آن ۴۳۷ درجه فارنهایت (۲۲۵ درجه سانتی گراد) است و نسبت به سایر جایگزین های قند مانند آسپارتام پایدارتر است.
کاربردهای آسه سولفام پتاسیم
پتاسیم آسه سولفام در بیش از ۴۰۰۰ محصول وجود دارد. این شیرین کننده را می توان در بسیاری از غذاهای بدون قند و کم کالری مانند نوشابه رژیمی ، آب نبات ، شیرین کننده های بدون قند ، آدامس ، نوشیدنی ها ، محصولات پخته شده ، شربت ها ، سس ها و موارد دیگر یافت . پتاسیم آسه سولفام غالباً با شیرین کننده های مصنوعی دیگر ترکیب می شود تا طعم دلپذیرتری داشته باشد.
هنگامی که در نوشابه ها استفاده می شود اغلب با سایر جایگزین های قند به ویژه آسپارتام و سوکرالوز ترکیب می شود. ترکیب این شیرین کننده های مصنوعی مختلف به پوشاندن طعم تقریبا تلخ مشترک همه آنها کمک می کند و همچنین احساس شیرینی بیشتری ایجاد می کند. ترکیبات دیگری مانند فروت سدیم نیز ممکن است برای پنهان کردن تلخی آنها مورد استفاده قرار بگیرد.

آسه سولفام پتاسیم چیست و در مورد این قند مصنوعی چه می دانید؟
فواید و خواص آسه سولفام پتاسیم
مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی محبوب، پتاسیم آسه سولفام در مقایسه با شکر معمولی فوق العاده شیرین است. این ماده تقریباً ۲۰۰ برابر شیرین تر از ساکارز معمولی است و به اندازه آسپارتام شیرین است. این بدان معناست که شیرینی آن تقریبا نصف ساخارین و یک چهارم سوکرالوز است. این شیرینی شدید به این معناست که می توان از مقادیر کمی از آن برای رساندن محصولات به سطح مطلوب شیرینی استفاده کرد و در هزینه و حجم صرفه جویی کرد.
همچنین مانند بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی دیگر این ماده هیچ کالری ندارد، بنابراین برای استفاده در نوشیدنی ها یا غذاهای رژیمی ایده آل است. جالب است بدانید بدن به هیچ وجه قادر به متابولیسم این ماده نیست و آن را بدون پردازش دفع می کند. این شیرین کننده طعم را بدون افزودن ارزش غذایی یا کالری به غذا یا نوشیدنی اضافه کند. از مزایای دیگر این شیرین کننده مصنوعی این است که باعث پوسیدگی دندان نمی شود و هیچ تاثیری بر گلوکز سرم ندارد بنابراین برای بیماران دیابتی مناسب است.
عوارض آسه سولفام پتاسیم
نگرانی های بهداشتی که در مورد پتاسیم آسه سولفام وجود دارد عمدتا مشابه مواردی است که برای سایر شیرین کننده های مصنوعی مطرح است. نگرانی از سرطان زایی همچنان در رابطه با این شیرین کننده وجود دارد با این حال سازمان های بهداشتی بارها اعلام کرده اند که هیچ مدرکی مبنی بر سرطان زایی این قند وجود ندارد. همچنین این نگرانی وجود دارد که استفاده از آسه سولفام پتاسیم ممکن است هیپوگلیسمی واکنشی یا حملات قند خون پایین را تشدید کند.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که مصرف Ace-K ممکن است باعث زایمان زودرس زنان باردار شود. شواهد در حال ظهور نشان می دهد که نوزادان متولد شده از زنانی که از این محصول استفاده می کنند، مستعد خوردن غذاهای شیرین هستند که می تواند منجر به اختلال در عادات غذایی و شیوه زندگی ناسالم در آینده شود.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که وقتی مادران آسه سولفام پتاسیم را حتی در دوزهای کوچک مصرف می کنند ، مستقیماً از طریق شیر مادر به نوزادان منتقل می شود. این که آیا این شیرین کننده برای نوزادان شیرخوار بی خطر است یا خیر هنوز مشخص نشده است.
اگرچه در سطوح متعادل مصرف این شیرین کننده کاملاً بی خطر تلقی می شود اما وقتی مادری Ace-K مصرف می کند ، شیر مادر شیرین تر می شود. شواهد نشان می دهد که افزایش شیرینی شیر مادر با خوردن شیرین کننده های مختلف با افزایش خطر اضافه وزن در مراحل بعدی رشد کودک به دلیل وابستگی به تغذیه شیرین تر خواهد شد. با اینحال هیچ یک از این موارد خطرناک تلقی نمی شود و با مصرف متعادل می توان از آنها پیشگیری کرد.