تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

آسه سولفام K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

شیمیایی
آسه سولفام  K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

آسه سولفام  K علیرغم اینکه ۵۰ سال پیش کشف شده است یکی از جدیدترین شیرین کننده ها مورد استفاده در صنایع غذایی است .آسه سولفام پتاس ۲۰۰ برابر شیرین تراز قند معمولی است و شیرینی آن مانند آسپارتام است و همچنین طعم شیرین آن از ساخارین کمتر است.

آسه سولفام K در مقادیر بالا طعم تلخی دارد بنابراین تولید کنندگان مواد غذایی اغلب از مواد شیمیایی و ترکیبات دیگر برای پوشاندن این طعم تلخ برای محصولات خود استفاده می کنند.

آیا آسه سولفام K یک گزینه امن است؟

در حالی که FDA شیرین کننده های مصنوعی مانند آسه سولفام پتاسیم و سوکرالوز را با این فرض که به سلامت دهان و دندان کمک می کند، تائید کرد اما واقعیت به این شکل پیش نرفته است.

در حالی که صنعت شیرین کننده های مصنوعی از رشد و سود آوری در بازار لذت می برد اما تحقیقات نگرانی هایی را به ویژه برای مصرف کودکان و ارتباط بین شیرین کننده های کم کالری و چاقی ، دیابت و سایر مسائل بهداشتی را نشان می دهند.

خطرات ناشناخته و عوارض جانبی آسه سولفام K

یکی از مشکلات بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی این است که چگونه ، چه موقع و به چه چیزی تجزیه می شوند. به عنوان مثال ، آسه سولفام پتاسیم به استواستامید تجزیه می شود. اطلاعات کمی در مورد سمیت استواستامید وجود دارد و خواص سم شناسی این ماده به طور کامل بررسی نشده است.

دوم ، تولید کنندگان مواد غذایی اغلب از بسیاری از این شیرین کننده های مصنوعی به صورت ترکیبی استفاده می کنند. گاهی اوقات ، آنها با قندهای معمولی و گاهی نیز با سایر شیرین کننده های مصنوعی ترکیب می شوند. این قطعاً در مورد آسه سولفام کا نیز صادق است مخصوصا اینکه  دارای طعم تلخی است و نیاز به مواد شیمیایی دیگر برای پنهان کردن این طعم تلخ  دارد.

مطالعات بسیار کمی از تأثیر نامطلوب قرار گرفتن افراد  به ویژه کودکان خردسال ، در معرض چندین شیرین کننده مصنوعی به طور همزمان در دسترس است. نحوه تعامل آنها با یکدیگر و در بدن انسان به خوبی شناخته نشده و قابل درک نیست ، اما بسیاری از مطالعات به مشکلات احتمالی مهمی اشاره کرده اند. برخی از این مشکلات در مورد مصرف آسه سولفام پتاسیم است.

آسه سولفام K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

آسه سولفام K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

بهتر است بدانید:

یک مطالعه نشان داد که آسولفام K میکروبیوم روده را مختل کرده و باعث افزایش وزن بدن در موش ها می شود. نه تنها آسه سولفام پتاسیم بلکه اکثر شیرین کننده های مصنوعی این عملکرد را نشان داده اند به عنوان مثال زایلیتول و سایر قندهای الکلی نیز باعث اختلالات احتمالی روده ای خواهند شد.

نگرانی دیگر این است که برای تولید آسه سولفام پتاسیم ، تولیدکنندگان از متیلن کلراید که یک حلال صنعتی جهش زا با خطرات شناخته شده است، استفاده می کنند. این ماده آنقدر سمی است که برخی کشورها مصرف آن را به دلیل سرطان زایی ممنوع کرده اند. EPA اخیراً پیشنهاد محدود کردن استفاده از آن را  در ایالات متحده را مطرح کرده است.

در هر صورت ، این یک یادآوری است که  شیرین کننده های مصنوعی… مصنوعی هستند. آنها چیزی نیستند که طبیعت می سازد و چیزی نیستند که بدن ما به راحتی آن را بپذیرد . با این حال با مصرف مقدار کم آنها می توان از مزایای کاهش کالری استفاده کرد و برای حفظ سلامتی هرگز نباید آنها را بیش از حد مصرف کنید.

آزمایش ایمنی آسه سولفام K

در حالی که FDA و سازمان های بین المللی مشابه به طور کلی می گویند که شیرین کننده های مصنوعی بی خطر هستند ، اما آژانس های مستقل مانند مرکز علوم در جهت منافع عمومی  دائماً اشاره می کنند که هیچ آزمایش واقعی در مورد ایمنی آنها وجود ندارد.

استفاده از شیرین کننده های جایگزین در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود زیرامشخص شد که هر دو شیرین کننده آسه سولفام پتاسیم و سوکرالوز به طور بالقوه بر متابولیسم نوزاد و میکروبیوم روده تأثیر منفی می گذارد. در حالی که FDA و دیگر تولید کننده ها ممکن است بگویند که شیرین کننده های مصنوعی مانند آسه سولفام  پتاسیم بی خطر هستند ، واضح است که آنها هیچ مدرک محکمی برای چنین ادعاهایی ندارند.

در عوض ، مانند بسیاری از سیستم های غذایی مدرن و صنعتی AG ، آنها مایلند آن را بر روی میلیاردها انسان آزمایش کنند پس گول نخورید و جایگزین های طبیعی تری مانند استویا گرانول یا مایع ، عصاره میوه یا پودر لوکوما را امتحان کنید .

طبیعت شیرین کننده های شیرین و ایمن زیادی نسبت به قند ارائه می دهد ، بنابراین نیازی به استفاده از مواد شیمیایی  که می توانند به سلامتی آسیب برساند نیست. با این حال مصرف مقدار کم شیرین کننده های مصنوعی هیچ خطری برای سلامتی ندارد و آزمایشات مختلف این مسئله را تائید کرده است.

آسه سولفام K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

آسه سولفام K چیست و آیا برای سلامتی بی خطر است؟

چگونه می توان ایمن ترین شیرین کننده مصنوعی را انتخاب کرد؟

شاید شیرین کننده های مصنوعی یکی از فراگیرترین و بحث برانگیزترین محصولات غذایی موجود در بازار باشند. آنها را می توان در همه چیز از نوشابه های رژیمی گرفته تا محصولات پخته شده با کالری کم و نوشیدنی های ورزشی یافت.

در حال حاضر شش شیرین کننده مصنوعی وجود دارد که سازمان غذا و دارو (FDA) پس از مطالعه در دوزهای بالا بر روی جوندگان آزمایشگاهی ، آنها را برای استفاده عمومی تایید کرده است. اما هنوز اطلاعات زیادی در مورد عملکرد این شیرین کننده های مصنوعی در بدن و مغز انسان وجود ندارد و مطالعاتی که سعی در نشان دادن مزایای سلامتی آنها دارد، بی نتیجه است .

در حالی که ما هزاران سال است از شکر استفاده می کنیم ، رژیم غذایی مدرن امروزی مملو از غذاهای فرآوری شده است که میزان قندهای دریافتی ما را به طرز چشمگیری افزایش داده است. شکر انواع مختلفی دارد ، از جمله شکر قهوه ای ، عسل ، شربت ذرت ، ملاس ، ساکارز ،  نیشکر ، فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز – این لیست همچنان ادامه دارد.

بیشترین میزان مصرف شکر در غلات صبحانه ، محصولات پخته و نوشابه است این افزایش مصرف باعث شیوع چاقی ، دیابت ، بیماری قلبی،  نارسایی کبد ، سرطان، فشار خون بالا و بیماری کلیوی شده است. بنابراین بهتر است تا جایی که امکان دارد مصرف قند شکر و حتی شیرین کننده های مصنوعی را محدود کنید.

آیا شیرین کننده های کم کالری بهترین جایگزین قند هستند؟

تولیدکنندگان شیرین کننده های مصنوعی را به عنوان جایگزینی بدون کالری برای قند اعلام می کنند که شما بتوانید تمام شیرینی های مورد نظر خود را بدون نگرانی مورد استفاده قرار دهید.

با اینحال برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف طولانی مدت غذاهای حاوی شیرین کننده های  مصنوعی با افزایش وزن ارتباط دارد. بنابراین کاهش مصرف انواع قند اعم از مصنوعی و طبیعی هنوز هم امن ترین شرط برای حفظ سلامتی است.

آیا مقاله برای شما مفید بود؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بزارید