تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

گوارگام هندی

گوارگام هندی جهان شیمی

گوارگام هندی

شرکت جهان شیمی صمغ گوار یا گوارگام از کشور هند وارد مینماید که میتوانید جهت خرید و استعلام قیمت فروش گوارگام هندی همچون مارک عبدالقادر و بیکل و پسفیک با ما تماس حاصل فرمائید.

گوارگام چیست ؟

کاشت گیاه گوار برای نخستین بار به کشور هندوستان برمی گردد.

مقاومت بالای گیاه گوار دربرابر شرایط سخت جوی نظیر کم آبی- زمینهای سنگی – تابش شدید نور آفتاب عوامل مؤثر در انتقال کاشت این محصول به ایالت متحده امریکا در سال ۱۹۰۳ میلادی وزیر کشت قرار دادن حجم وسیعی از زمینهای تگزاس و اوکلاهاما در سال ۱۹۵۰ میلادی جهت بهره برداری تجاری بوده است .

امروزه تولید عمده و فروش گوارگام در جهان در کشورهای هند، پاکستان و امریکا صورت می پذیرد.

شایان ذکر می باشد که گیاه گوار در استرالیا و افریقا هم به میزان کم کشت داده میشود.

۸۰% گوار مصرفی در جهان در کشور هند واز این میزان ۷۰% در ایالت راجستان و درنهایت می توان گفت که۶۰% مربوطه تنها در شهر جادپور این ایالت تولید می گردد.

فرآوری صمغ گوار (Guar gum):

کاشت این گیاه و فروش گوارگام از اواخر ماه جولای در هند آغاز شده و قبل از شروع اولین بارش، در ماه نوامبر برداشت محصول آغاز می گردد.

دانه های گوار در صورت مرطوب بودن به هنگام برداشت باید خشک گردد و این امر سبب کاهش چشمگیر خواص گوار می شود.

بسته به شرایط آب و هوایی این فاصله زمانی در کشور هند حدود ۹۰ روز و در ایالات متحده حدود ۲۰ الی ۲۵ هفته می باشد.

آبیاری این گیاه تنها در دو نوبت،یکی به هنگام جوانه زدن و دیگری به هنگام میوه دادن آن انجام میشود.

تابش شدید نور خورشید و هوای خشک ، نیازهای اصلی این گیاه جهت رویش مناسب می باشند.

بلندای این گیاه گاه به ۱ الی ۲ متر رسیده که در روی ساقه های نسبتاً عمودی آن حدود۱۵cm)،حدود ۶ الی ۹ دانه ۲-۳mm)) می روید.

۱۴-۱۶% از حجم دانه هارا پوست و از ۴۰-۴۶% آنرا گوار تشکیل داده که این دانه ها معمولا در اسید سولفوریک یا آب خیسانده شده یا تا حدودی آنرا سوزانده و سپس توسط آسیاب عمل جدا سازی پوست از گوار صورت می گیرد.

آنگاه ماده درون آنرا آسیاب کرده و پودر سفید مایل به زرد رنگ ، بی مزه ای که گوار گام نامیده می شود بدست می آید .

کاربرد گوارگام چیست  Guar Gum :

گوار گام بسته به شرایط دمایی مختلف ،مدت زمان خیس خوردن، PH های متفاوت، سرعت پخش سازی پودر در حلال، غلظت کاربردی و مش ذرات گوار میزان رطوبت پذیری ماده فوق در حلالهای گوناگون غلظتهای متفاوتی را ایجاد می کند.

سهولت استفاده از گوارگام در صنایع ،به علت پخش وهیدراته شدن سریع آن در آبهای سرد و گرم ، همچنین استفاده از ماده فوق جهت رسیدن به غلظت های مناسب ، بدون حرارت ایجاد لایه فیلم مانند و مقاومت بالا در برابر روغن و چربیها و حلالها و گاه افزایش قدرت جذب آب در محصولات و غیره سبب گردیده است تا از این ماده در طیف وسیعی از امولسیفایرها نرم کننده ها و استبلایزرها استفاده گردد .

درذیل به چند نمونه از کاربرد گوارگام در صنایع گوناگون اشاره شده است .

۱-صنایع غذایی :

کاربرد این ماده در این صنایع به عنوان عامل ژل کننده – ویسکوز دهنده وافزاینده غلظت –عامل کلودینگ وچسباننده وپایدار کننده وگاه جهت حفظ رطوبت موجود در فیبرهای محصول می باشد.

نظیر کارخانجات تولید بستنی – نوشیدنی –عصاره – شیرهای طعم دار – شیر کاکائو – پودینگ – مربا – ژله – نان – بیسکویت – سوسیس – ژامبون – مایونز – ماکارونی و…..

۲-صنایع دارویی :

کاربرد این ماده به عنوان عامل سوسپانسیون کننده محلولها ،عامل چسباننده و متلاشی کننده قرصها و محصولات جامد می باشد.

نظیر کارخانجات تولید کرم،خمیر دندان ،شامپو،نرم کننده و ژل و خمیر ریش و داروهای خوراکی ، صابون مایع و……

۳- همچنین از این ماده در صنایع کاغذ سازی ،نساجی ،رنگ سازی و ساخت مواد منفجره و حشره کشها و صنعت نفت و پتروشیمی استفاده میشود.

گوارگام هندی

گوارگام هندی

مزایای گوارگام

گوارگام یک الیاف طبیعی است که از یک گیاه هندی به نام Cyamopsis tetragonolobus به دست می‌آید که به نام گیاه گوار شناخته می ‌شود. نام آن از کلمه سانسکریت به معنای “غذای گاو” گرفته شده است. گوارگام از آسیاب کردن بافت دانه دانه های گیاه گوار که به آن لوبیا خوشه ای و لوبیا سیام نیز می گویند به دست می آید و یک صمغ طبیعی حاصل یک پلی ساکارید به صورت یک پودرنرم، ریز، سفید رنگ و محلول در آب است.

گوارگام به صورت تجاری از طریق یک فرآیند ۴ مرحله‌ای که شامل: بو دادن، پوست‌گیری، آسیاب کردن و الک کردن است تهیه می شود. ماده خالص شده باقیمانده پودری آرد مانند و سفید رنگ با بوی خاکی است.

خواص ویژه و قابلیت تطبیق پذیری گوارگام  آن را از رقبای خود متمایز می کند. در واقع، عصاره گوار علاوه بر غذا در صنایع بی شماری مانند کشاورزی؛ لوازم آرایشی، دارویی، پتروشیمی، نساجی، تولید کاغذ، معدن و صنایع ساختمانی استفاده می شود.

گوارگام قیمت کمتری نسبت به بقیه ضخیم کنندگان گیاهی دارد به همین دلیل افزایش تقاضا برای گوار به عنوان یک کاربرد در کاربردهای حفاری نفت، نوسانات قیمت را در چند سال اخیر به همراه داشته است. با این حال، گوار همچنان کارآمدترین و مقرون به صرفه ترین عامل قوام دهنده در بازار امروز است.

طعم و مزه اغلب عامل تعیین کننده خرید صمغ گیاهی است. با توجه به اینکه گوارگام یک صمغ طبیعی است، طعم آن توسط انسان کنترل نمی شود و مواد شیمیایی در تولید آن استفاده نمی شود. بنابراین طعم ناخوشایندی ندارد و حداکثر ممکن است طعم لوبیا وخاکی خود را حفظ کند. با توجه به اینکه امروزه مصرف کنندگان به سمت محصولاتی طبیعی گرایش بیشتری دارند، گوارگام به عنوان یک امولسیفایر و تثبیت کننده در غذاها نسبت به سایر مواد مصنوعی ترجیح داده می شود.

پودر گوارگام می تواند خواص خود را بین ۱۲ تا ۱۸ ماه حفظ کند و حتی با افزودن برخی مواد نگهدارنده این زمان افزایش می یابد بنابراین نسبت به سایر صمغ های گیاهی طبیعی و مصنوعی قابلیت ماندگاری بالاتری دارد.

تخمین زده می شود که گوارگام تقریباً ۸ برابر نشاسته ذرت و دو برابر آرد قدرت غلیظ کنندگی دارد. از نظر دستوالعمل های آشپزی برای هر ۲ قاشق غذاخوری آرد در هر فنجان مایع، حدود ۳/۸ قاشق چایخوری  گوارگام برای استفاده کافی است.

عملکرد گوارگام در لوازم آرایشی

گوارگام با داشتن خاصیت امولسیون کنندگی، به خوبی با جامدات و مایعات ترکیب می شود و به ضخامت و کرکی بودن یک فرمول کمک می کند و در نتیجه آنها را به خمیر تبدیل می کند. به همین دلیل، معمولاً در خمیردندان ها یافت می شود، زیرا به تسهیل خارج شدن محصول از لوله با حداقل فشار کمک می کند. مزایای گوارگام در مقایسه با سایر مواد غلیظ کننده، این است که می توان آن را بدون نیاز به حرارت دادن به محلول های آبی اضافه کرد. همچنین، به دلیل اثر ضخیم کنندگی، تنها به مقادیر کمی از این پودر برای افزایش قوام محصول نیاز است.

گوارگام وقتی به این نوع فرمولاسیون ها اضافه شود : کرم ها، لوسیون ها، شامپو، نرم کننده، رژ لب، دئودورانت، ماسک صورت، محصولات اصلاح، پمادها و صابون های مایع به عنوان امولسیفایر، تثبیت کننده،غلیظ کننده ،مرطوب کننده، نرم کننده وحالت دهنده وعامل سفید کننده کمک می کند تا:

  • ویسکوزیته محصول را افزایش یابد.
  • روغن کاری و بهبود لغزش محصول روی پوست افزایش پیدا کند.
  • از هدر رفتن آب و از دست دادن هر مایع دیگری از فرمول ژل (معروف به سینرزیس)جلوگیری می کند.
  • ذرات جامد را معلق می کند.
  • عمر مفید محصول را افزایش می دهد.
  • با حالت دهی به مو و پوست برای افزایش لطافت عمل می کند.
  • با کاهش گره خوردن در تارهای مرطوب و خشک، قابلیت مدیریت مو را بهبود می بخشد.
  • رطوبت طبیعی پوست را بازیابی می کند.
  • برای کاهش تحریک، ترک خوردگی و لایه برداری پوست را ترمیم می کند.
  • پوست را تسکین می دهد.
  • برای محافظت در برابر خشکی مو و پوست سر را آبرسانی می کند.
  • از موخوره جلوگیری می کند و ایجاد یک لایه محافظ در برابر آلاینده های محیطی، کاهش الکتریسیته ساکن از پوست و مو محافظت می کند.
  • از تجمع پلیمرها در موها جلوگیری می کند.

کاربرد گوارگام در صنایع غذایی

 لبنیات:

گوارگام در بستنی به عنوان تثبیت کننده برتر استفاده می شود زیرا با جلوگیری از تشکیل کریستال های درشت یخ، بافت مورد نظر را تثبیت می کند و در چرخه های انجماد و ذوب پایداری می بخشد .برای سایر محصولات لبنی گوارگام به عنوان یک عامل تعلیق کننده و یک تثبیت کننده عمل می کند تا به ایجاد حس و بافت مطلوب دهان کمک کند.

در محصولات پخته شده

از گوارگام می توان برای جایگزینی آرد گندم در محصولات پخته استفاده کرد. هنگام استفاده از آردهای سنتی حاوی گلوتن، پروتئین گلوتن به عنوان یک عامل غلیظ کننده در خمیرها عمل می کند و حباب های هوا را به دام می اندازد (این همان چیزی است که باعث می شود محصولات پخته شده سبک و پف دار شوند). وقتی گلوتن را از دستور غذا حذف می کنید، باید یک غلیظ کننده یا یک امولسیفایر مانند گوارگام را اضافه کنید.این صمغ گیاهی هنگامی که در دستور پخت غذاهای پخته شده استفاده می شود، عملکرد خمیر را افزایش می دهد، انعطاف پذیری بیشتری می دهد و هم بافت و هم ماندگاری را بهبود می بخشد.

در سایر مواد غذایی

گوارگام هنگامی که به محصولات گوشتی اضافه می شود، به عنوان یک اتصال دهنده عمل می کند. هنگامی که به چاشنی هایی مانند سس سالاد و سس باربیکیو اضافه می شود، ظاهر این محصولات را بهبود می بخشد و از جدا شدن مواد جلوگیری می کند. گوارگام همچنین در همه چیز از سوپ های کنسرو شده و ماهی در سس گرفته تا بلغور جو دوسر فوری و غذاهای منجمد نیز اغلب به کار برده می شود.

گوارگام علاوه بر صنعت غذا و آرایشی و بهداشتی، مصارف صنعتی نیز دارد. به عنوان مثال، صنایع استخراج نفت و گاز شیل، مقدار زیادی از این صمغ گیاهی تولید شده را مصرف می کنند.

برچسب ها

سفارش دادن