تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

سیترات سدیم

سیترات سدیم جهان شیمی

سیترات سدیم

شرکت جهان شیمی سیترات سدیم غذایی و خوراکی در کیسه های ۲۵ کیلویی از کشور چین وارد میگردد جهت خرید و استعلام قیمت فروش تری سدیم سیترات یا سیترات سدیم با ما تماس حاصل فرمایید .

کاربرد سیترات سدیم چیست ؟

تری سدیم سیترات یک نوع مکمل مفید است که در بیشتر مواد غذایی از آن استفاده میگردد سدیم سیترات یک ماده غذایی افزودنی است که معمولاً بعنوان طعم دهنده و یا نگهدارنده در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.

استفاده از آن بعنوان یک طعم دهنده در نوشابه‏ های غیر الکلی و انواع آبمیوه‏ ها و همچنین نوشابه ‏های انرژی‏ زا متداول است. تری سدیم سیترات برای کنترل اسیدیته در برخی مواد غذایی نیز کاربرد دارد
سیترات سدیم خوراکی بعنوان بافر در تولید نوشابه‌های گازدار (کربناته) ، بعنوان ناظم اسیدیته در مرباها ، بعنوان پف‌کننده در خامه و بعنوان امولسیون کننده در پنیرهای فرآیند شده استفاده می‌شود.

همچنین برای ممانعت از ترکیب مواد جامد شیرهای تغلیظ شده در حین ذخیره‌سازی در انبار از سیترات سدیم استفاده میشود.

با ترکیبات آهن و کلسیم واکنش کرده و با جذب فلزات کلسیم و آهن باعث تشکیل ترکیبات پیچیده می‌شود. مقدار مجاز مصرف سیترات سدیم ۰/۱ تا ۰/۲۵ درصد میباشد
سیترات سدیم درمحلول جهت شستشو ویا جدا سازی پلاسما از خون کامل نیز کاربرد دارد.

نکته :

تری سدیم سیترات یا همان سیترات سدیم یک نوع مکمل غذایی مفید است که در بیشتر مواد غذایی وجود دارد.‏ فرمول شیمیایی سدیم سیترات Na3C6H5O7 می­باشد وبه طور طبیعی در انواع توت و مرکبات وجود دارد.

از سیترات سدیم به عنوان یک ماده غذایی افزودنی (معمولاً بعنوان طعم دهنده و یا نگهدارنده در ‏مواد غذایی) یاد می­شود.‏ سیترات سدیم ‏یک ترکیب شیمیایی است که نمک سدیم اسیدسیتریک محسوب می‌شود. این نمک بافری است که فلزات را جذب می‌کند ودر دو نوع بی ­آب و آبدار یافت می­شود.

این نمک به عنوان بافر در تولید نوشابه‌های گازدار (کربناته) و طعم دهنده در آبمیوه ها و همچنین برای کنترل اسیدیته در برخی مواد غذایی نظیر مرباها و به عنوان عامل حجم دهنده در خامه و امولسیون کننده در تولید پنیرهای فرآوری شده، استفاده می‌شود.

از دیگر کاربرد های این ماده شیمیایی میتوان به ممانعت از ته نشین شدن و رسوب مواد جامد شیرهای غلیظ شده در حین فرآیند ذخیره سازی در انبار اشاره کرد.

این نمک با ترکیبات آهن و کلسیم واکنش داده و با جذب فلزات کلسیم و آهن باعث تشکیل ترکیبات پیچیده می‌شود.مقدار مجاز مصرف سیترات سدیم ۲۵/۰ تا ۱/۰ درصد است.

تری سدیم سیترات به شکل پودر و یا بلورهای گرانوله وسفیدرنگ است.این ماده به عنوان نمک، طعم و مزه­ای ترش دارد و میتوان گفت باز ضعیفی است و برای ایجاد یک بافر بیولوژیکی ‏پایدار لازم است با اسید سیتریک مورد استفاده قرار گیرد.

سدیم سیترات درآب ‏قابل حل بوده اما در اتانول غیر قابل حل می­باشد. غیرسمی بوده و خنثی است و ‏واکنش پذیری کمی دارد. این ماده در دمای محیط از نظر شیمیایی پایدار است. این ‏ترکیب بسیار زیست تخریب­ پذیر است و می­تواند به طور منظم با پسماندها دفع شود.

سیترات سدیم

سیترات سدیم

خواص و کاربرد سیترات سدیم :

– یک ماده پر مصرف در تولید پنیر پیتزا می­باشد. از این ماده به عنوان عامل کشسانی در پنیر پیتزا استفاده میشود، همچنین از تری سدیم سیترات بعنوان ‏تنظیم کننده‎ PH ‎نیز استفاده می­گردد.

–  در پزشکی به عنوان عامل ضد انعقاد خون به کار می رود و از خصلت اسیدی خون می کاهد‎ و همچنین در جدا سازی پلاسما از خون کامل نیز کاربرد دارد.‎

–  در داروسازی به عنوان عامل ضد لخته شدن خون و داروهای خلط استفاده می­شود و همچنین از دلمه شدن شیر در معده کودکان جلوگیری می نماید‎.‎

– ‎در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی به عنوان ماده افزودنی در غذاها برای طعم دار کردن و یا به عنوان ‏نگهدارنده‎ و طعم دهنده در نوشابه های غیر الکلی و انواع آبمیوه ها و نوشابه های انرژی زا‎ مورد استفاده قرار می گیرد.

– به عنوان باز مزدوج اسید ضعیف و همچنین عامل بافرکننده برای تنظیم ‏اسیدیته و مقاومت در برابر تغییرات‎ PH ‎به محلول ها افزوده می­شود. برای مثال سدیم سیترات به منظور ‏کنترل اسیدیته در دسرهای ژلاتینی نیز به کار می­رود.

– ‎از آنجا که مواد خام اولیه برای تهیه سدیم سیترات کاملا امن و قابل اعتماد است، آسیبی به ‏سلامت انسان نمی رساند.

کاربرد سیترات سدیم در لوازم آرایشی

این ماده به عنوان یک عامل بافر در محصولات آرایشی و بهداشتی برای کنترل سطح pH آنها عمل می کند. همچنین می توان از آن به عنوان نگهدارنده استفاده کرد. این ترکیب در محصولات آرایشی مختلف از جمله محصولات کودک، لوازم آرایش، محصولات حمام، رنگ و رنگ مو و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود.

در غلظت ‌های مورد استفاده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی، اسید سیتریک و نمک‌ ها و استرهای آن محرک چشم نبوده و باعث تحریک پوست یا واکنش‌های آلرژیک پوستی نمی‌ شوند.

عوارض جانبی ناخواسته اسید سیتریک در صورت مصرف بیش از حد این ماده در محصولات آرایشی شامل سوزش و قرمزی است. به خصوص اگر پوست حساسی دارید، این عوارض محتمل است.

کاربرد در شوینده ها

از مواد جداکننده در شوینده ها به منظور کاهش سطح یون در آب استفاده می شود. خواص این یون ها اصلاح می شود و در نتیجه کارایی بالاتری از فرآیندهای تمیز کردن به دست می آید.

در واقع، جذب یون های کلسیم و منیزیم در محلول و جلوگیری از تداخل آنها با سورفکتانت ها (ماده ای که به تمیز کردن کمک می کند) از رسوب مجدد کثیفی روی پارچه یا سطح شسته شده جلوگیری می کند. ترکیبات جداکننده لباسشویی مانند سیترات سدیم عملکرد مواد شوینده را بهبود می بخشد.

وقتی سیترات سدیم را به مواد شوینده خود اضافه می کنیم، در واقع متوجه می شویم که لباس های شسته شده بدون لک هستند و تمام لکه ها از بین می روند!

سیترات سدیم در حال تبدیل شدن به جایگزینی برای تری فسفات سدیم به دلیل حلالیت خوب در آب، توانایی کیلیت عالی در برابر یون های فلزی در آب، زیست تخریب پذیری، پراکندگی و قابلیت ضد رسوب مجدد است و برای تولید پودر لباسشویی بدون فسفر به ویژه مایع بدون فسفر استفاده می شود.

افزودن مقداری به مواد شوینده می تواند به میزان قابل توجهی خاصیت شوینده را افزایش دهد. استفاده گسترده از تری فسفات سدیم به عنوان سازنده در مواد شوینده یک کشف مهم در صنعت شوینده های مصنوعی بود. اما فسفات به یک مشکل بزرگ زیست‌ محیطی تبدیل شده است. زیرا فاضلاب شستشو به رودخانه‌ ها و دریاچه ‌ها ریخته می ‌شود و باعث کاهش کیفیت آب، رشد سریع جلبک‌ها، کمبود اکسیژن در آب و به خطر انداختن بقای جانوران آبزی می ‌شود.

ُسیترات سدیم

سیترات سدیم

بازار جهانی سیترات سدیم

سیترات سدیم در درجه اول به عنوان یک افزودنی غذایی برای افزودن طعم یا حفظ غذا استفاده می شود. در انواع خاصی از نوشابه، از سیترات سدیم به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.

علاوه بر این به عنوان یک عامل طعم دهنده در بسیاری از نوشیدنی های آماده، مخلوط ژلاتین، بستنی ها، پنیر فرآوری شده و شیرینی ها و بسیاری دیگر استفاده می شود. سیترات سدیم به دو صورت آبدار و بی آب استفاده می شود.

همچنین در ترکیب با اسید سیتریک به عنوان یک عامل بافر برای حفظ pH در بسیاری از برنامه های غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود.

صنعت غذا و نوشیدنی، به ویژه در آسیا و اقیانوسیه و شورای همکاری خلیج فارس (عمدتاً در امارات متحده عربی)، یک بازار پرسود برای این ماده شیمیایی است. تقاضا برای محصولات غذایی و آشامیدنی در امارات متحده عربی به سرعت در حال افزایش است و پیش بینی می شود این روند در چند سال آینده ادامه یابد. با توجه به همه این عوامل، بازار سیترات سدیم احتمالاً در سراسر جهان در طول دوره پیش بینی رشد خواهد کرد.

قیمت خرید و فروش سیترات سدیم

عوامل فصلی برای نوشیدنی‌ ها و کاربردهای شوینده جدید، محرک‌ های اصلی رشد فروش سیترات سدیم هستند. دی هیدرات سیترات سدیم (C6H5Na3O7•۲H2O) که به نام دی هیدرات نمک تری سدیم سیتریک یا دی هیدرات تری سدیم سیترات نیز شناخته می شود، از اسید سیتریک به دست می آید و به صورت دانه ای یا پودری موجود است که طعمی شور اما مطبوع دارد. سدیم سیترات دی هیدرات بی بو و آزادانه در آب محلول است، در هوای مرطوب کمی رقیق است و در الکل نامحلول است. با خنثی کردن کامل اسید سیتریک با هیدروکسید سدیم یا کربنات با خلوص بالا و سپس کریستالیزاسیون تهیه می شود.

سیترات سدیم یک نمک غیر سمی و خنثی با واکنش پذیری کم است. هنگامی که در دمای محیط نگهداری می شود، پایداری شیمیایی نشان می دهد. این ماده زیست تخریب پذیر است و با زباله های معمولی دفع می شود.

به طور گسترده ای در نگهدارنده ها و به عنوان یک عامل طعم دهنده در صنایع غذایی استفاده می شود. تقاضای مداوم برای دی هیدرات سیترات سدیم گواهی بر این است که وقتی در مقادیر معمولی استفاده شود ایمن تلقی می شود.

در صنعت داروسازی، فروش این ترکیب افزایش مداومی داشته است. این ترکیب همچنین به عنوان یک عامل بافر، عامل امولسیون کننده یا عامل جداکننده استفاده می شود.

برچسب ها

سفارش دادن