تلفن 021-88848547   021-88317033

ارسال مواد خریداری شده به سراسر کشور در اسرع وقت

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز یک جایگزین قند خطرناک است یا ایمن؟

شیمیایی
شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز یک جایگزین قند خطرناک است یا ایمن؟

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز که در نوشیدنی ها و برخی غذاها استفاده می شود به عنوان قند مصنوعی در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است و توسط انجمن قلب آمریکا (AHA) و انجمن دیابت آمریکا (ADA) به عنوان ابزاری برای کمک به مبارزه با چاقی ، سندرم متابولیک و شیرین کننده مصنوعی برای دیابتی ها مورد تأیید قرار گرفته است. جایگزین های قند که به عنوان قندهای مصنوعی نیز شناخته می شوند اکثرا با سنتز شیمیایی در آزمایشگاه و یا از عصاره های گیاهی ساخته می شوند و برای کاهش مصرف کالری مفید هستند.

انواع شیرین کننده مصنوعی

بطورکلی دو نوع شیرین کننده مصنوعی وجود دارد:

شیرین کننده های مغذی

به عنوان شیرین کننده های دارای کالری یا قند نیز شناخته می شوند. آنها انرژی را به شکل کربوهیدرات ها تامین می کنند و به طور طبیعی در خوراکی هایی مانند میوه های تازه یافت می شوند. نمونه هایی از اینها شامل آگاو، فروکتوز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، عسل و ساکارز است.

شیرین کننده های غیر مغذی

شیرین کننده های مصنوعی هستند  که از آنها برای افزایش لذت غذا خوردن بدون نگرانی از افزایش وزن استفاده می شود اما برخلاف شیرین کننده های  مغذی، شیرین کننده های غیرمغذی کالری کمی دارند یا بدون کالری هستند.

شیرین کننده های مصنوعی را می توان به نوشیدنی های گرم و سرد اضافه کرد و در برخی موارد می توان از آنها برای پخت و پز استفاده کرد. این ترکیبات معمولا بسیار شیرین تر از شکر هستند، بنابراین برای رسیدن به طعم دلخواه فقط به مقادیر کمی از آنها نیاز دارید.

شیرین کننده های مغذی به افزایش طعم میوه ها، سبزیجات و نان های غلات کمک می کند. این ترکیبات چگالی مواد مغذی رژیم غذایی را افزایش داده و در عین حال مصرف انرژی را کاهش می دهند؛ زیرا کالری کمتری نسبت به هر گرم قند ارائه می دهند.

شیرین کننده های مصنوعی نوعی جایگزین قند هستند که به صورت شیمیایی تولید شده اند. به عبارت دیگر  آنها به جای اینکه مستقیما از طبیعت بیایند در آزمایشگاه ساخته می شوند. برخی از آنها عبارتند از آسپارتام، استویا و سوکرالوز و آسه سولفام  پتاسیم.

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز یک شیرین کننده غیرمغذی/مصنوعی تایید شده توسط FDA است که می تواند به عنوان جایگزین شکر استفاده شود. سوکرالوز که معمولاً با نام Splenda شناخته می شود  اولین بار (به طور تصافی) در سال ۱۹۷۶ توسط یک شرکت قند انگلیسی کشف شد.

این شیرین کننده از ساکارز و طی فرآیندی از جایگزینی سه اتم کلرید با سه گروه هیدروکسیل روی مولکول ساکاروز تولید می شود. شیرین کننده سوکرالوز ۶۰۰ برابر شیرین تر از شکر است اما بدون کالری است.

توانایی آن برای حفظ شیرینی در طیف گسترده ای از شرایط پردازش غذا ، pH  و ماندگاری طولانی سوکرالوز را به ترکیبی مطمئن در صنایع غذایی تبدیل کرده است. طعم شبیه شکر، این شیرین کننده را برای تولیدکنندگانی ایده آل می کند که به دنبال تولید محصولات کم کالری برای جذب مصرف کننده بیشتر هستند. امروزه بیش از هر زمان دیگری فشار بر تولید کنندگان برای کاهش کالری و شکر در محصولات تولیدی و در عین حال کنترل هزینه ها است.

آیا سوکرالوز به عنوان جایگزین قند خطرناک است؟

این شیرین کننده مصنوعی توسط محققان انگلیسی در سال ۱۹۷۶ کشف شد. این تنها شیرین کننده بدون کالری است که از ساکارز تهیه شده و به عنوان آخرین جایگزین بین المللی کالری صفر در نظر گرفته شده است. کلر موجود در ساختار این شیرین کننده، ترکیبی منحصر به فرد از طعم شکر و ثبات عالی به سوکرالوز می دهد تا جایگزینی فوق العاده برای قند  تقریباً در هر نوع غذا (بیش از ۴۰۰۰ محصول غذایی) و نوشیدنی ها، دسرهای منجمد، آدامس ها، محصولات پخته شده و سایر خوراکی ها باشد.

برخلاف سایر شیرین کننده های مصنوعی، سوکرالوز وقتی گرم می شود پایدار است  بنابراین می توان از آن در غذاهای پخته و سرخ کرده استفاده کرد. سوکرالوز بسیار کم جذب بدن می شود و بیشتر آن بدون تغییر از بدن دفع می شود. FDA سوکرالوز را برای استفاده در ۱۵ نوع غذا و نوشیدنی در سال ۱۹۹۸ تأیید کرد و سپس آن را برای اهداف عمومی در سال ۱۹۹۹ تأیید کرد.

نگرانی های ایمنی مربوط به سوکرالوز حول این واقعیت است که این ماده به طبقه ای از مواد شیمیایی به نام کلریدهای آلی تعلق دارد که برخی از انواع آنها سمی یا سرطان زا هستند. با این حال، وجود کلر در یک ترکیب آلی به هیچ وجه سمیت آن را تضمین نمی کند.  نحوه متابولیسم سوکرالوز نیز ممکن است خطر سمیت آن را کاهش نشان دهد. به عنوان مثال، سوکرالوز در چربی بسیار نامحلول است بنابراین مانند سایر کلریدهای آلی در چربی تجمع نمی یابد و تجزیه هم نمی شود.

سوکرالوز برای همه اقشار جامعه از جمله افرادی که مشکلات مزمن بهداشتی مانند دیابت دارند، بی خطر تلقی می شود. یک مطالعه سه ماهه بر روی ۱۲۸ فرد مبتلا به دیابت  که سوکرالوز را با دوز تقریباً سه برابر حداکثر مصرف روزانه استفاده می کردند، هیچ اثر سوئی بر روی کنترل قند خون نشان نداد.

آیا شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز برای شما مضر است؟

مانند بسیاری از دیگر از قندهای مصنوعی، عوارض سوکرالوز بسیار بحث برانگیز است. برخی معتقدند که این ترکیب یک جایگزین قند کاملاً بی خطر است در حالی که برخی دیگر ادعا می کنند که ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

مطالعات طولانی مدت بیشتری در مورد اثرات سوکرالوز بر روی انسان باید انجام شود تا ما بتوانیم آن را به درستی درک کنیم و نحوه تأثیر آن را درک کنیم. با توجه به اینکه FDA آن را تأیید کرده و آن را برای مصرف انسان بی خطر می داند، می توانید از آن استفاده کنید اما سعی کنید به مقدار توصیه شده پایبند باشید؛ یا به سمت شیرین کننده های طبیعی بروید که کمتر بحث برانگیز هستند.

اگرچه هنوز درباره خطرات شیرین کننده های مصنوعی شواهدی در دست نیست اما مصرف مقادیر کم آنها هر چند وقت یکبار باید بی ضرر باشد. در واقع افراط و تفریط طولانی مدت است که می تواند مشکلات واقعی را ایجاد کند.

می توانید از شیرین کننده های مصنوعی برای کاهش مصرف قند یا درمان دوره ای دیابت استفاده کنید. با این حال  مانند بسیاری از مواد مصنوعی یا شیمیایی مصرف بیش از حد آنها  ممکن است خطرناک باشد. بهترین انتخاب برای سلامتی همیشه یک رژیم غذایی طبیعی سرشار از خوراکی های تازه است تا نوشیدنی ها و غذاهای فرآوری شده!

مضرات شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟

از جمله مضرات شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز عبارتند از:

  • سطح انسولین و گلوکز را تغییر می دهد.
  • ریسک ابتلا به بیماری های گوارشی را افزایش می دهد.
  • سلامت روده را تهدید می کند.
  • پروبیوتیک های مفید روده را از بین می برد.
  • ممکن است دلیل ابتلا به برخی از سرطان ها باشد.
  • در حرارات ممکن است ترکیبات سمی تولید کند.
  • مصرف بی رویه آن باعث افزایش وزن می شود.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

آیا مقاله برای شما مفید بود؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بزارید